Bryggeriet

Vi måtte få loven endret!

En vill idé i 2007. Søknad om tillatelse i februar 2009 – avslag. Søknad om dispensasjon – avslag. Da valgte vi en ny strategi; nemlig å jobbe for å få loven av 1928 endret. Og den 1. juli 2014 ble en ny lov om tilvirkning av alkohol på Svalbard vedtatt av Stortinget!

Fra 0 til 250.000 på to år

Svalbard Bryggeri AS ble etablert av ekteparet Anne Grete og Robert Johansen fra Tromsø allerede i 2011, mens verdens nordligste øl ble tappet i august 2015. Neste milepæl er i 2017, hvor vi håper å brygge 250.000 liter Svalbard-øl.

Et familieprosjekt

Roberts kjærlighet til øya og Anne Gretes nasjonale og internasjonale reiselivskompetanse har vært uvurderlige faktorer for bryggerieventyret. Robert langtidspendler fra Tromsø og bor i familiens hytte i Bjørndalen i harmonisk samspill med polarrev og isbjørn. Og daglige telefonmøter med Tromsø og hyppige besøk av familien på øya er grunnleggende for dette litt utradisjonelle familieprosjektet.

 

Øya sett fra fly

Det er lett å la seg friste og forføre av dette enestående øyriket like sør for Nordpolen.

Midnattsol

Årstidene er intense, lyset helt ubeskrivelig. Vinterens mørketid og sommerens 24/4 dagslys skaper kontraster helt i ytterkanten av fantasien.

På tur med scooter.

Det finnes dobbelt så mange snescootere på Svalbard som mennesker. Og det klart viktigste fremkomstmiddel utenfor allfarvei.

@SvalbardBryggeri